Veel energieverbruik? Verplicht besparingen melden

21-12-2018

Bedrijven met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit e/o meer dan 25.000 m³ gas moeten verplicht energiebesparende maatregelen nemen die zich binnen vijf jaar terugverdienen.

De verplichting komt voort uit het Activiteitenbesluit en de gemeente of provincie ziet hierop toe. Vanaf 1 juli 2019 geldt de rapportageplicht en moet u via het e-loket doorgeven wat u heeft gedaan aan energiebesparende maatregelen. Voor de agrarische sector is een lijst opgesteld met erkende maatregelen. U mag hier vanaf wijken, maar u moet dan wel een minimaal vergelijkbare energiebesparing aantonen. Vergeet bij deze investeringen de mogelijke subsidieregelingen niet.

Meer nieuws

Actualiteiten avond Aardbeien 18-01-2019 Op 5 februari organiseert Van Oers een bijeenkomst over actualiteiten in de aardbeiensector. Tijdens deze interactieve sessie praten we u bij over de wijzigingen op het gebied van loonwetgeving en personeelsregistratie 2019.
Duitse verpakkingswet: niet vergeten te registreren 26-12-2018 Levert u producten met verpakking aan Duitse afnemers? Dan krijgt u te maken met de nieuwe Duitse verpakkingsbelasting.
Betalingstermijnen niet willekeurig vast te stellen 12-11-2018 Ondernemers hebben zich bij het vaststellen van betalingstermijnen te houden aan de wet. Deze schrijft voor dat bij zakelijke transacties een redelijke termijn moet worden aangehouden, welke wordt gesteld op 30 dagen.

 

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*