Slapend dienstverband niet zonder risico

16-04-2018

Een werkgever heeft de verplichting om een zieke werknemer weer aan het werk te helpen. Naast deze re-integratie inspanning moet gedurende 24 maanden het loon doorbetaald worden.

Daarna zal, als u volgens het UWV voldoende heeft gedaan om de werknemer aan het werk te helpen, de loonbetaling door het UWV overgenomen worden. Houdt u de werknemer slapend in dienst, dan blijven de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst echter in stand. De werknemer kan claimen weer aan het werk te mogen gaan. Ook de termijn voor de transitievergoeding loopt gewoon door. Moet het contract na jaren slapend dienstverband alsnog eindigen, bijvoorbeeld bij staking of overdracht van de onderneming, dan kan dit bedrag fors zijn opgelopen.


Meer nieuws

Benut het Lage Inkomens Voordeel (LIV) voor werkgevers 22-10-2018 Verdient een of meerdere van uw medewerkers die u sociaal verzekerd heeft tussen de 100% en 125% van het minimumloon en heeft deze minimaal 1.248 uur in het kalenderjaar voor u gewerkt?
Subsidie taalcursus Nederlands voor uw werknemers 11-10-2018 Tot 15 oktober is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een taalcursus Nederlands voor uw werknemers.
Payroll geen oplossing voor ketenregeling 14-09-2018 Na drie opvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd moet een werkgever kiezen om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van de werknemer.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*