Slapend dienstverband niet zonder risico

16-04-2018

Een werkgever heeft de verplichting om een zieke werknemer weer aan het werk te helpen. Naast deze re-integratie inspanning moet gedurende 24 maanden het loon doorbetaald worden.

Daarna zal, als u volgens het UWV voldoende heeft gedaan om de werknemer aan het werk te helpen, de loonbetaling door het UWV overgenomen worden. Houdt u de werknemer slapend in dienst, dan blijven de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst echter in stand. De werknemer kan claimen weer aan het werk te mogen gaan. Ook de termijn voor de transitievergoeding loopt gewoon door. Moet het contract na jaren slapend dienstverband alsnog eindigen, bijvoorbeeld bij staking of overdracht van de onderneming, dan kan dit bedrag fors zijn opgelopen.


Meer nieuws

Komt u in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren? 27-06-2018 Met ingang van 1 januari 2018 is de subsidieregeling praktijkleren uitgebreid. Vanaf dit jaar kan de subsidie ook van toepassing zijn als u een leerwerkplaats aanbiedt voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro).
Principeakkoord cao Hoveniersbedrijf 02-06-2018 Op 22 mei 2018 is een principeakkoord bereikt door Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen voor de cao voor het hoveniersbedrijf. De nieuw cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020.
Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid personeel 24-05-2018 Eind juni opent een Europese subsidieregeling met het doel om werknemers langer en productief aan het werk te houden.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*