Slapend dienstverband niet zonder risico

16-04-2018

Een werkgever heeft de verplichting om een zieke werknemer weer aan het werk te helpen. Naast deze re-integratie inspanning moet gedurende 24 maanden het loon doorbetaald worden.

Daarna zal, als u volgens het UWV voldoende heeft gedaan om de werknemer aan het werk te helpen, de loonbetaling door het UWV overgenomen worden. Houdt u de werknemer slapend in dienst, dan blijven de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst echter in stand. De werknemer kan claimen weer aan het werk te mogen gaan. Ook de termijn voor de transitievergoeding loopt gewoon door. Moet het contract na jaren slapend dienstverband alsnog eindigen, bijvoorbeeld bij staking of overdracht van de onderneming, dan kan dit bedrag fors zijn opgelopen.


Meer nieuws

Payroll geen oplossing voor ketenregeling 14-09-2018 Na drie opvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd moet een werkgever kiezen om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van de werknemer.
Aansluiting arbodienst ook voor kleinste werkgevers verplicht 17-08-2018 Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd, de overgangsperiode is vanaf vorige maand voorbij.
Compensatie voor transitievergoeding bij ontslag van langdurig zieke werknemers 22-07-2018 Werkgevers in de land- en tuinbouw worden vanaf 2020 gecompenseerd voor de zogenoemde transitievergoeding. Zij moeten die betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*