Let op bij ploegendienst en nulurencontract

17-05-2018

Heeft u personeel in dienst met een nulurencontract en gebeurt het wel eens dat u uw werknemers twee maal per dag oproept?

Denk er dan aan dat werknemers die een arbeidsovereenkomst hebben voor minder dan 15 uur per week zonder vaste werktijden per oproep ten minste drie uur uitbetaald moeten krijgen. Een uurtje in de ochtend en anderhalf uur tegen de avond betekent dus zes uur loonbetaling. Dit mag een werknemer ook na afloop dienstverband alsnog vorderen. Zorg dus dat uw administratie op orde is.


Meer nieuws

Compensatie voor transitievergoeding bij ontslag van langdurig zieke werknemers 22-07-2018 Werkgevers in de land- en tuinbouw worden vanaf 2020 gecompenseerd voor de zogenoemde transitievergoeding. Zij moeten die betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers.
Komt u in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren? 27-06-2018 Met ingang van 1 januari 2018 is de subsidieregeling praktijkleren uitgebreid. Vanaf dit jaar kan de subsidie ook van toepassing zijn als u een leerwerkplaats aanbiedt voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro).
Principeakkoord cao Hoveniersbedrijf 02-06-2018 Op 22 mei 2018 is een principeakkoord bereikt door Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen voor de cao voor het hoveniersbedrijf. De nieuw cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*