Let op bij ploegendienst en nulurencontract

17-05-2018

Heeft u personeel in dienst met een nulurencontract en gebeurt het wel eens dat u uw werknemers twee maal per dag oproept?

Denk er dan aan dat werknemers die een arbeidsovereenkomst hebben voor minder dan 15 uur per week zonder vaste werktijden per oproep ten minste drie uur uitbetaald moeten krijgen. Een uurtje in de ochtend en anderhalf uur tegen de avond betekent dus zes uur loonbetaling. Dit mag een werknemer ook na afloop dienstverband alsnog vorderen. Zorg dus dat uw administratie op orde is.


Meer nieuws

Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid personeel 24-05-2018 Eind juni opent een Europese subsidieregeling met het doel om werknemers langer en productief aan het werk te houden.
Slapend dienstverband niet zonder risico 16-04-2018 Een werkgever heeft de verplichting om een zieke werknemer weer aan het werk te helpen. Naast deze re-integratie inspanning moet gedurende 24 maanden het loon doorbetaald worden.
Stuur uw voorlopige berekening LIV door 21-03-2018 Heeft u werknemers in dienst met een gemiddeld uurloon tussen de 100% en 125% van het wettelijk minimumloon voor werknemers van 22 jaar en ouder?

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*