Let op bij ploegendienst en nulurencontract

17-05-2018

Heeft u personeel in dienst met een nulurencontract en gebeurt het wel eens dat u uw werknemers twee maal per dag oproept?

Denk er dan aan dat werknemers die een arbeidsovereenkomst hebben voor minder dan 15 uur per week zonder vaste werktijden per oproep ten minste drie uur uitbetaald moeten krijgen. Een uurtje in de ochtend en anderhalf uur tegen de avond betekent dus zes uur loonbetaling. Dit mag een werknemer ook na afloop dienstverband alsnog vorderen. Zorg dus dat uw administratie op orde is.


Meer nieuws

Subsidie taalcursus Nederlands voor uw werknemers 11-10-2018 Tot 15 oktober is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een taalcursus Nederlands voor uw werknemers.
Payroll geen oplossing voor ketenregeling 14-09-2018 Na drie opvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd moet een werkgever kiezen om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van de werknemer.
Aansluiting arbodienst ook voor kleinste werkgevers verplicht 17-08-2018 Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd, de overgangsperiode is vanaf vorige maand voorbij.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*