Duitse verpakkingswet: niet vergeten te registreren

26-12-2018

Levert u producten met verpakking aan Duitse afnemers? Dan krijgt u te maken met de nieuwe Duitse verpakkingsbelasting.

Het betreft dan verpakkingsafval zoals potten en hoezen die door de consument direct verwijderd worden na aankoop. Plantentrays en verpakking die rondom het product blijft, zoals potten bij kamerplanten, zijn vrijgesteld. Levert u aan Duitse ondernemers, dan is degene die eigenaar is van de planten op het moment dat de grens over gaan heffingsplichtig. U moet zich dan registreren en periodiek aangifte doen over het gewicht van het geleverde verpakkingsmateriaal. FloraHolland heeft uitgebreide informatie over deze wet.


Meer nieuws

Is verpachte grond meer waard geworden? 11-01-2019 Ook dit jaar heeft de Belastingdienst weer de uitgangspunten vastgesteld voor de waardering van in privé verpachte gronden.
Energielijst 2019 28-12-2018 De belangrijkste wijziging ten aanzien van de energie-investeringsaftrek (EIA) is dat het percentage voor aftrek daalt van 54,5% naar 45%.
Milieulijst 2019 27-12-2018 Op de milieulijst staan investeringen waarvan de overheid stelt dat ze bijdragen aan een beter milieu. De milieu-investeringsaftrek (MIA) kent percentages van 13,5% tot 36%.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*