BTW-nummer op website verplicht?

31-08-2013

Ondernemers zijn verplicht om hun BTW-nummer aan hun afnemer kenbaar te maken. De Belastingdienst heeft haar mening hierover onlangs toegelicht, nadat eerder bekend werd gemaakt dat het vermelden van het BTW-nummer op de website verplicht is.

Dat houdt in dat u, wanneer u een website voor uw bedrijf heeft, uw BTW-nummer hierop moet worden weergegeven. Desondanks is het voor ondernemers van eenmanszaken niet verstandig om dit online te publiceren, het BTW-nummer is bij eenmanszaken doorgaans gelijk aan het Burgerservicenummer (BSN). Dit nummer in combinatie met andere persoonsgegevens bieden soms de mogelijkheid om online gegevens op te vragen.

De Belastingdienst heeft in een toelichting nu ook andere mogelijkheden gegeven hoe BTW-nummers kenbaar gemaakt kunnen worden aan uw klanten:

- het telkens actief verstrekken van het btw-nummer aan de (potentiële) klant: denk hierbij bijvoorbeeld aan een bestelbevestiging via e-mail aan de klant;
- het btw-nummer toegankelijk maken op de plaats waar de dienst wordt verricht of waar het contract wordt gesloten: dat zou in dit verband een webshop kunnen zijn waarbij aan het eind van het bestelproces het btw-nummer wordt vermeld;
- het btw-nummer gemakkelijk toegankelijk maken op een van tevoren medegedeeld elektronisch adres (een website dus);
- het btw-nummer opnemen in een document dat door u aan de afnemer wordt verstrekt waarin uw diensten in detail staan beschreven.

 

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*