Payroll geen oplossing voor ketenregeling

14-09-2018

Na drie opvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd moet een werkgever kiezen om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van de werknemer.

Sommige werkgevers denken een oplossing gevonden te hebben om de ketenregeling uit te kunnen rekken door na afloop van deze periode de werknemer via payroll in te gaan lenen. Bij payroll, wat als uitzenden wordt beschouwd, geldt een ketenregeling van maximaal vijf en een half jaar. Het Gerechtshof heeft recent echter bepaald dat dit uitsluitend bedoeld is om de ketenregeling te omzeilen en heeft een streep gezet door payroll direct volgend op drie contracten voor bepaalde tijd.


Meer nieuws

Benut het Lage Inkomens Voordeel (LIV) voor werkgevers 22-10-2018 Verdient een of meerdere van uw medewerkers die u sociaal verzekerd heeft tussen de 100% en 125% van het minimumloon en heeft deze minimaal 1.248 uur in het kalenderjaar voor u gewerkt?
Subsidie taalcursus Nederlands voor uw werknemers 11-10-2018 Tot 15 oktober is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor een taalcursus Nederlands voor uw werknemers.
Aansluiting arbodienst ook voor kleinste werkgevers verplicht 17-08-2018 Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd, de overgangsperiode is vanaf vorige maand voorbij.

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*