Payroll geen oplossing voor ketenregeling

14-09-2018

Na drie opvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd moet een werkgever kiezen om een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden of afscheid te nemen van de werknemer.

Sommige werkgevers denken een oplossing gevonden te hebben om de ketenregeling uit te kunnen rekken door na afloop van deze periode de werknemer via payroll in te gaan lenen. Bij payroll, wat als uitzenden wordt beschouwd, geldt een ketenregeling van maximaal vijf en een half jaar. Het Gerechtshof heeft recent echter bepaald dat dit uitsluitend bedoeld is om de ketenregeling te omzeilen en heeft een streep gezet door payroll direct volgend op drie contracten voor bepaalde tijd.


Meer nieuws

Aansluiting arbodienst ook voor kleinste werkgevers verplicht 17-08-2018 Sinds 1 juli 2017 is de Arbowet gewijzigd, de overgangsperiode is vanaf vorige maand voorbij.
Compensatie voor transitievergoeding bij ontslag van langdurig zieke werknemers 22-07-2018 Werkgevers in de land- en tuinbouw worden vanaf 2020 gecompenseerd voor de zogenoemde transitievergoeding. Zij moeten die betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers.
Komt u in aanmerking voor de subsidieregeling praktijkleren? 27-06-2018 Met ingang van 1 januari 2018 is de subsidieregeling praktijkleren uitgebreid. Vanaf dit jaar kan de subsidie ook van toepassing zijn als u een leerwerkplaats aanbiedt voor het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en het praktijkonderwijs (pro).

Terug

Agrarisch nieuws over:
Aanmelden AgroFlits
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*