"We kunnen bij Van Oers terecht met al onze vragen"
"We kunnen bij Van Oers terecht met al onze vragen"

Referentie: Vriends Boomkwekerijen

In 2005 namen Richard en Eva Vriends het besluit om voor zichzelf te beginnen. Richard werkte als chef loods bij een boomkwekerij, Eva werkte op de handelskwekerij van haar vader. Samen besloten ze zelfstandig boomkweker te worden op het bedrijf van vader Vriends.

In de eerste jaren werd er bos- en haagplantsoen geteeld, maar al snel bleek de ambitie te liggen in de containerteelt. Inmiddels bestaat het bedrijf uit een foliekas, ruim anderhalve hectare containerveld en zo'n 2,5 hectare vollegrondsteelt.

Er worden voornamelijk tuinplanten gekweekt, alsmede gemeenteplantsoen in container. Het sortiment bestaat inmiddels uit zo'n 75 soorten. Niet alleen uitbreiding in sortiment is belangrijk voor Richard en Eva, ook investering in arbeidsbesparende maatregelen en duurzaam produceren is een doelstelling voor het groeiende bedrijf.

Van Oers Agro heeft de jonge ondernemers vanaf de start bijgestaan: “Vanaf dat we gestart zijn met ons bedrijf worden we door de mensen van Van Oers Agro ondersteund . Ze hebben ons geholpen bij de financiering, de subsidie-aanvraag op de foliekas en ook de maatschapsovereenkomst is door Van Oers Agro opgesteld. We kunnen er terecht met al onze vragen.”

Meer weten over Vriends Boomkwekerijen?

Referenties
Theunis Mulders
Relatiebeheerder +31(0)6 137 17 203 +31(0)76 59 78 800