"Geen onaangename verassingen achteraf"
"Geen onaangename verassingen achteraf"

Referentie: Maatschap Jansen

Het in Woensdrecht gevestigde akkerbouwbedrijf van de familie Jansen is inmiddels toe aan de vierde generatie. In 1995 is Leon toegetreden tot de maatschap. Het bouwplan bestaat uit aardappelen, kroten, maïs, slabonen, suikerbieten, uien en wintertarwe, waarbij het zwaartepunt op aardappelen, uien en wintertarwe ligt. Deze producten worden gedeeltelijk op contractbasis verkocht.

Het zaaien, de landbewerking en het oogsten van de producten wordt grotendeels met eigen mechanisatie of in combinatie met collega-akkerbouwers gedaan. Het bedrijf is in de afgelopen jaren in omvang gegroeid, mede door een steeds intensievere samenwerking met collega’s. Door die groei is het noodzakelijk dat  het machinepark bij de tijd is. Naast groei in omvang van het bedrijf, heeft de focus de afgelopen jaren gelegen op een zo efficiënt mogelijk machinepark. Hiermee kunnen ze het werk tegen een zo laag mogelijke kostprijs verrichten. Zeker in een regenperiode in het voorjaar of in de oogsttijd zijn de werkbare uren schaars en is voldoende capaciteit belangrijk. De familie Jansen streeft ernaar om kwalitatief goede producten te leveren tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Op deze manier proberen de ondernemers zo goed mogelijk op de toekomst in te spelen.

Van Oers Agro ondersteunt hen daarin. "Van Oers Agro heeft specialisten op verschillende terreinen. Met name de agrarische fiscale kennis is heel belangrijk. Op deze manier weten wij altijd heel snel wat de fiscale gevolgen zijn van bepaalde investeringen of beslissingen die wij willen gaan nemen binnen ons bedrijf. Hierdoor komen wij niet voor onaangename verrassingen achteraf te staan."
 

 

Referenties